Tøffe tak i Tyskland

ØIF Arendal hjem fra Gummersbach med tap

Det var et spent og forventningsfult lag som reiste til den, i tyske sammenheng, lille småbyen Gummersbach utenfor Køln for å møte et tysk bundesliga lag som har slitt stort i serien i år.

Hvilke forventninger de hadde med seg i bagen tør vi ikke innlate oss på å si noe om, men at det ville bli en stor og hårete oppgave å spille mot det tyske laget, visste nok alle som reiste avgårde.

Kampen gikk i Eugen Haas Halle, hjemmebane for Vfl Gummersbach, og omtrent 50 stk fra ØIF Arendals supporterklubb Svermen var til stede for å heie guttene frem.

Stemningen var stor i hallen når kampen gikk i gang, og gjestene fra Norge gikk på med krum hals, og ingen respekt for sine tyske motstandere. Det var storspill fra start av guttene i rød/sort, og da omtrent et kvarter av første omgang var spilt, ledet ØIF Arendal sensasjonelt 10 – 6. Da var Vfl Gummersbach så presset at Emir Kurtagic, Vfl Gummersbachs trener, valgte å legge timeout kortet.

Kurtagic kom nok med noen velvalgte ord til sine spillere, for trykket på gjestene ble betraktelig større etter timeouten, og pauseresultatet ble 15 til ØIF Arendal og 19 til Vfl Gummersbach.

Andre omgangen ble nok dessverre en annen dans, hvor det var Vfl Gummersbach som tok føringen, etter at ØIF Arendal hadde ledet an i første omgangen. Det tyske bundesliga laget dro støtt og stadig i fra, og når dommeren blåste av kampen for 2×30 minutter, måtte gjestene innse at det sto 27 til ØIF Arendal og 40 til Vfl Gummersbach på tavla.

Vi sier allikevel som Kenny Ekman sa til Agderposten etter kampen: «Ingenting er umulig»

Om ikke det ble seier på bortebane så har nok allikevel laget, og spillerne vokst mye på matchingen mot Gummersbach, og tar nok med seg mange minner og noen nye triks hjem i bagasjen.

Førstkommende lørdag kommer Vfl Gummersbach på besøk til Nedeneshallen, og da er det på tide å vise seg frem for hjemmepublikum. Da må guttene virkelig vise hvorfor Nedeneshallen har fått kallenavnet Fort Nedenes.

Da gjelder det også for publikum å vite sin besøkelsestid. Her må vi trøkke til og få pakket Fort Nedenes full helt til stagene i taket, for her er det duket for håndballfest. La oss vise de tyske gjestene at vi også kan lage skikkelig trøkk i hallen og hjelpe guttene i kampen mot Vfl Gummersbach.