ØIF Arendal i flytsonen – ØIF Arendal

ØIF Arendal i flytsonen

Imponerte på bortebane!

Det var med stor spenning vi ventet på kampen mellom ØIF Arendal og Follo i Follo Trykk Arena i kveld.

Etter et par kamper i Postenligaen med forholdsvis labert spill, trengte ØIF Arendal en seier i dag. Heldigvis hadde vi for kort tid siden sett at guttene kan spille skikkelig klassehåndball. Når de møtte Vfl Gummersbach på hjemmebane var det et helt annet lag og et helt annet spill enn i den foregående kampen mot Runar.

Guttene i rød/sort hadde tydeligvis hentet inspirasjon fra det flotte spillet de fikk til mot Gummersbach når de gikk på banen i kveld mot Follo. Forsvaret satt som det skulle, og Medhus vartet opp med den ene flotte redningen etter den andre. I angrep puttet ØIF Arendal inn mål etter mål bak en fortvilet Follo keeper, og hadde kontrollen på kampen helt fra starten.

Etter de første 30 minuttene av kampen var spilt, kunne ØIF Arendal gå til pause med en komfortabel firemålsledelse, på stillingen ØIF Arendal 14, Follo 10.

Guttene i rød/sort slapp aldri Follo inn i kampen, og fortsatte med storspillet etter pausen. Få tekniske feil, og bare et par utvisninger gjorde sitt til at Follo slet med å få has på ØIF Arendals gutter.

Follo spilte store deler av kampen med 3:2:1 forsvar, som skapte litt vansker for ØIF Arendal til tider, men ikke større enn at de fikk utnyttet rommene og slet seg igjennom.

Med omtrent 10 minutter igjen av kampen, og en seks måls ledelse til ØIF Arendal, endret Follo taktikk og begynte å spille mann mot mann forsvar. De presset ØIF Arendal langt oppe på banen, men godt teknisk spill fra guttene i rød/sort gjorde at Follo aldri kom nærmere enn å ligge fem mål bak.

Helt til slutt i kampen håpte vi på en frekk scoring av Medhus, som ble med i angrep, og prøvde seg som vingspiller. Slik skulle det dessverre ikke bli, og Follos keeper kunne i stedet notere seg med ett mål på scoringslisten.

Resultatet ble til slutt at ØIF Arendal sto med 28 mål og Follo med 23 når fløyta blåste av etter 2×30 minutter, og ØIF Arendal kunne ta med seg to poeng hjem i håndballbagen.

Det betyr at ØIF Arendal klatrer til en femteplass på tabellen, med Drammen og Runar bare et fattig poeng foran seg. Guttene er helt klart i siget, og fortsetter de med utviklingen vi har sett den siste uken så er det duket for en svært spennende sesonginnspurt.

Neste kamp for guttene går på hjemmebane i Nedeneshallen, hvor de møter Elverum. Her kommer det til å slå gnister, så vi gleder oss stort til 4. mars.