Vi ser på søndagens motstander: Kolstad – ØIF Arendal

Vi ser på søndagens motstander: Kolstad

Søndag kl. 18.00 er våre gutter på plass i Trondheim for å møte midt-Norges beste håndballag. Et lag vi ikke har slått borte i Grundigligaen ennå. Vi har sett litt nærmere på motstanderen i vår neste "cupfinale".

Tabellmessig så holder Kolstad 7. plassen før morgendagens kamp. Og uansett resultat vil ikke det forandre seg. Trønderne har 17 poeng, foran dem ligger Bodø med 20 poeng og bak ligger Drammen med 14. Laget har scoret 461 mål og sluppet inn 487 og står med en negativ målforskjell på -26 mål. Gjennomsnittlig så scorer de 25,6 mål og slipper inn 27 mål.

Kolstad – Bodø 28-25 (hjemme)

Trønderne har altså hentet 9 poeng på hjemmebane og 8 poeng borte. Mest bemerkelsesverdig er resultatene mot tabelltoer Bækkelaget. Kolstad har tatt 3 av 4 poeng mot Oslo-laget. Lagets største seier i årets Grundigliga er borte mot Bodø, hvor det ble en 12-målsseier. Hjemme i Sparebanken Sør Amfi vant våre gutter med solide 30-24.

Kolstad har tapt de tre siste kampene, borte mot Drammen og Halden og hjemme mot Haslum. Lagets toppscorer i siste tre kamper har vært Mishels Liaba (9 mål mot Falk Horten, 9 mål mot St. Hallvard, 9 mål mot FylllingenBergen).

I NM startet søndagens motstander med å slå Kristiansund med 34-12 i runde 2. I runde 3 ble Vikhammer slått med 27-18. I 1/8-delsfinalen møtte Kolstad et lag man virkelig har hatt taket på i år, Bodø, og vant 28-25 i Nidarøhallen. I 1/4-finalen ventet FyllingenBergen. Også det ble seier og med knappest mulig margin, 30-29. Og som våre gutter ble det exit i semifinalen. Mens våre gutter røk ut mot årets Norgesmester, Haslum, var det Elverum som ble Kolstads overmenn.

Kolstad oppnår på langt nær den samme mediedekningen som våre gutter. Mens trønderne må «nøye seg med» en rekkevidde så langt denne sesongen på 55 millioner via print, tv og web, er våre gutter vist mest av alle med nesten 156 millioner i samme medier (alle tall pr. 31. januar 2017)! Allikevel henger de ikke så langt bak oss med antall «likere» på Facebook. I skrivende stund har klubben 5 244 mot våre 6 467.

Våre gutter har vært på TV 35 timer 32 minutter og 53 sekunder mot Kolstads 22 timer 26 minutter og 6 sekunder. Mens ØIF Arendal har ca. halvparten av TV-tiden på fri-TV, har Kolstad kun vært vist på nett-tv.

På en tabell troner søndagens motstander øverst. Ingen lag i Grundigligaen har flere publikummere enn søndagens motstander. Kolstad har så langt i sesongen imponerende 11 176 tilskuere. På tredje plass, men solid bak trønderne ligger ØIF Arendal med 6 539. Her er det altså litt å gå på. Elverum holder andreplassen så vidt foran Sørlandsklubben (7 126).