Laurits Rannekleiv ble helten i en forrykende semifinale! – ØIF Arendal

Laurits Rannekleiv ble helten i en forrykende semifinale!

Det måtte ekstraomganger til for å skille ØIF Arendal fra Bodø i en forrykende og spennende semifinale. Og jammen var det ikke selveste Laurits Rannekleiv som ble "tunge på vektskålen" da det hele skulle avgjøres. Med fantastisk scoring fra strek sendte han hele Sparebanken Sør Amfi til himmels!

Om det ikke var mange mål i kampen, var det nerve og dramatikk i rikelig monn. Det selv om hjemmelaget ikke makten å score mer enn 7 mål (!) i første omgang. Og det var kun en fantastisk Cesar Almeida, eller Cesar Bombom, som holdt hjemmelaget inne i kampen. Med fantastiske redninger både i såkalte 100 % avslutninger og på langskudd, sørget brasilianeren for at Bodø allikevel var innen rekkevidde til pause. Nordlendingene gikk til pause med ledelse 10-7.

Startet første omgang målfattig for hjemmelaget, var det mer driv i starten av 2. omgang. 7-10 ble til 11-10 på bare tre og et halvt minutt. Og plutselig var hjemmelaget foran. Så fulgte det lange perioder hvor lagene fulgte hverandre i  målprotokollen. Men stadig med Bodø det lille målet foran.

Og sånn var det da ordinær tid ebbet ut. Bodø foran med 20-19. Og hjemmelaget med 7-meters kast og mulighet til å utligne for ekstraomganger. Da var det tid for dagens første matchvinner oppgave. Sette 7-meteren i mål! Og det var akkurat det han gjorde, Sondre Paulsen. Iskaldt satt han ballen bak Bodø-målvakten og sørget for ekstraomganger til stor jubel blant hjemmepublikum.

I ekstraomgangene var «momentet» i kampen snudd. Det var hjemmelaget som var i føringen først med ett, siden to mål. Og ØIF Arendal hadde også mulighet til å punktere kampen ved å skaffe seg en tremåls ledelse. Isteden ble det teknisk feil og Bodø-kontring til 23-22. Deretter ny ØIF Arendal feil og påfølgende scoring for Bodø. Plutselig stod det 23-23. Og kampen ventet på en ny matchvinner!

Og heldigvis, han spilte i sort og rød drakt! Ingen ringere enn en av klubbens egne. En av dem som utgjør selve DNA-et i klubben. En lokal helt ble en ennå større stjerne på himmelen over Arendal. Laurits Rannekleiv setter ballen i mål omtrent på sluttsignalet. Dermed vinner hjemmelaget den viktige førstekampen med 24-23 og leder 1-0 i kamper.

Neste kapittel i «slaget» om sluttspillfinale spilles i Bodø på søndag. Det er bare å benke seg foran TV-apparatene. Dette blir spennende!