Marinko Kurtovic: – Vi må være klare på alle fronter!

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic er krystallklar for dagens viktige semifinale mot Bodø. – Det blir en rå kamp. Det kommer til å bli skikkelig tøft. Bodø kommer til å gå «all inn». Og vi må være klare på alle fronter, forklarer han på sitt karakteristiske vis.

Skrevet av ØIF Arendal

Det var ordentlig nordlandsvær da spillerne ankom Bodø tidlig på kvelden lørdag. – Etter å ha reist fra Sørlandet med sol og varmegrander, var det nesten som å komme til et nytt land, forklarer Marinko. Det blåste kraftig, var mye snø og kaldt. Er hjemmelaget like lite gjestmilde som været, så kommer det til å bli tøft!

Og tøff kamp er nettopp hva Arendal-treneren forventer. – Vi tar med oss et godt forsvarsspill og godt målvaktspill fra hjemmekampen. Utover det må absolutt alle heve seg dersom det skal bli seier i kveldens kamp. Det kommer til å bli en rå kamp. Det kommer til å bli skikkelig tøft. Og jeg forventer at Bodø går «all inn» i dette oppgjøret. Bodø kommer til å være skikkelig skumle med det utgangspunktet de har.

For ØIF har matchball uten at det ser ut til å være fokus i troppen. – Vi bruker absolutt ingen energi på den tanken. Vi ønsker å gjøre den optimale prestasjon på en vanskelig bortebane. Vi er klar over situasjon og vi vet at Bodø kommer til å mobilisere på det utgangspunktet. Og vi vet at det kommer til å stille ekstra tøffe krav til hvordan vi angriper kampen. Derfor velger vi den offensive inngangen. Vi må bli bedre i alt vi gjør. Og det gjelder alle spillerne.

– Alle spillerne må ha en riktig, riktig god dag på jobb. Da går det vår vei. I hjemmekampen var vi ikke der. Det er nivået vi må opp på for å vinne kveldens kamp. Det blir adskillig tøffere i kveld enn det var på onsdag. Jeg forventer ikke noe gratis.

Forberedelsene inn mot kamp er godt i gang. – Vi har sovet og spist godt. Nå har de som ønsker det en lett fysisk formiddagsøkt. Noen av guttene er ute å går seg en tur. Klokken 14 i dag er det spillemøte og hvor vi skal ha fokus på noen detaljer. Det er ikke noe «hokus pokus» akkurat. Men vi må forsøke å ødelegge det Bodø er gode på sist og så må vi ha en plan for å bli bedre på det vi ikke var gode på i Arendal.

Håkon Finnsrud har måttet kaste inn håndkle. Han ligger syk hjemme på Sørlandet.

Kampen vises på Eurosport1 kl. 19.45 i kveld med kampstart kl. 20.00.