Treneren – Marinko Kurtovic

Vi har fått tak i en av landets beste trenere. Han er like spent som oss!

Marinko Kurtovic
Trener ØIF Arendal

Hvorfor ble det ØIF Arendal på deg, Marinko?
– Det er mange grunner som var avgjørende. Først og fremst når du ser ut på arenaen, så er det spennende i seg selv. Så er klubben interessant både med tanke på organisasjon og sportslig sett. Den er nyutviklende og nytenkende. Det gjør meg gira på å teste det, sier den nye ØIF Arendal-treneren .

Sportslig leder Per Carsten Michelsen er godt fornøyd med å ha treneren på plass i klubben.
– Vi ville ha den beste treneren vi kunne få tak i. Vi hadde en stri tørn og en lang prosess med mange ulike kandidater, forteller han.

Ifølge Michelsen var Kurtovic hele tiden førstevalget til ØIF Arendal, men Kurtovic var under kontrakt med Runar Sandefjord. Etter hvert endret situasjonen seg da den tidligere målvakten gav Runar-ledelsen beskjed om at han ga seg i klubben etter sesongen.

– Da var vi så heldige at vi fikk muligheten til å hente han, slo vi til.

– Vi fikk bare positive tilbakemeldinger fra spillerne da de fikk vite det. Samtidig er de klar over at det blir harde bud på trening. Det blir mye trening uten ball, mye styrke og annen trening. De vet hva han står for og vet at det blir tøft framover, seier han.

Kurtovic har tidligere trent Drammen, der han vant seriegull i 2009/10-sesongen. Samme sesong ledet han laget til cupfinalen der det ble tap mot Elverum i Oslo Spektrum.
I fjor var han med på å føre Runar til semifinale i europacupen Challenge Cup. Han har også bronse med Runar i eliteserien på merittlista. Som Stavanger-trener tok han sølv i serien. Han har også eliteseriebronse med Vestli.
I fjorårets sesong førte han Runar til 4. plass på tabellen, med samme poengsum som ØIF Arendal, som endt på 6. plass.
– Han står for en type handball som jeg liker veldig godt. Han krever mye av spillerne og han får resultater. Jeg tror dette blir bra, sier Sondre Paulsen.

 

– Jeg liker ham veldig godt. Han er kjent for knalltøffe treninger med mye løping.
Han er veldig flink i klubbene han har vært og er tydeligvis flink til å få det beste ut av alle. Det gleder jeg meg til, sier kaptein Eirik Heia Pedersen.