Thriller på Hamar – ØIF Arendal

Thriller på Hamar

ØIF Arendal møtte Elverum i det som skulle være kampen over alle kamper i Postenligaen denne sesongen. Elverum hadde invitert til en folkefest som mangler sidestykke i norsk håndballhistorie.

Til støtte for Rosa Sløyfe aksjonen mot brystkreft, var håpet at det skulle komme over 6000 tilskuere for å se en knalltøff kamp med håndball på toppnivå.

Med så mange hjemmesupportere på tribunen ville det bli en tøff jobb å hente med seg poengene hjem til Arendal. Det virker allikevel som om det bare ga guttene i rød/sort ekstra inspirasjon.

Å møte Elverum har historisk sett alltid gitt guttene en ekstra motivasjon, uten at vi skal rippe opp i grunnen for hvorfor det pleier å være en ekstra spiss på disse kampene.

ØIF Arendal tok tak i kampen helt fra begynnelsen, og gikk raskt opp i ledelsen. Midtveis i første omgangen svarte Elverum og gikk opp i ledelsen, men ØIF Arendal svarte raskt og de rød/sorte kunne gå til pause på stillingen 10 – 11.

Etter pausen tok ØIF Arendal raskt føringen, og beholdt ledelsen gjennom andre omgangen. Det virket som om de hadde kampen i lomma.

Med fem minutter igjen var stillingen 21 – 23, og med bare snaue to minutter igjen var stillingen 25 – 22. Dette måtte da guttene ro i land. Men Elverum tok timeout, og etter timeouten gikk de ut mann mot mann, og gjorde det svært vanskelig for ØIF Arendal. Elverum klarte å snappe ballen to ganger, og puttet ballen bak Medhus i målet. Med få sekunder igjen var stillingen dermed 24 – 25.

Så skjedde det som ikke skulle skje, en reprise av det som skjedde mot Nøtterøy i Sør Amfi, men med motsatt fortegn. Elverum fikk straffe i kampens absolutt siste sekund. Andreas Rönnberg gikk frem til straffemerket, og klarte å sette ballen i mål. Dermed ble sluttminuttene akkurat så spennende som de kunne bli, og kampen endte 25 – 25 og poengdeling.

Selv om seieren glapp i siste sekund, må vi allikevel si at det var masse positivt å ta med seg hjem fra Hamar. Guttene spilte en kjempekamp, og ledet stort sett hele kampen mot et av de beste lagene i Postenligaen denne sesongen. Det er også første gangen ØIF Arendal tar poeng mot Elverum på bortebane. Når vi så tar med at det var over 6000 hjemmesupportere på tribunen, er det knalltøft å holde hodet kaldt og spille så bra som ØIF Arendal gjorde i denne kampen.

Det er også verdt å notere seg at ØIF Arendal tok et steg oppover på tabellen, og nå ligger på 5. plass. Vi satser på at oppturen fortsetter, og at det er mulig å hente en medalje i Postenligaen denne sesongen.