Brøt barriere mot Drammen – ØIF Arendal

Brøt barriere mot Drammen

Stemningen i Nedeneshallen var elektrisk når ØIF Arendal møtte Drammen på hjemmebane.

Etter en litt treg start på sesongen, med flere spillere ute med skade, er de rød/sorte virkelig kommet i siget. Det har vært flere sterke kamper, hvor de har vist at de kan måle seg med toppen av Postenligaen. For bare et par uker siden ble Haslum slått på bortebane.

Kampen denne helgen var allikevel ekstra spesiell, i det de skulle møte Drammen på hjemmebane. Drammen er det eneste laget ØIF Arendal ikke har vunnet over i tiden de har vært i Postenligaen.

Det kan virke som om publikum hadde fått teften av at dette ville bli en spesiell kamp, for folk strømmet til Nedeneshallen i går. Hele 763 tilskuere var møtt opp for å heie laget i sitt hjerte frem til seier. Slike tilskuertall håper vi at vi ser igjen mange flere ganger i tiden som kommer.

Guttene skuffet heller ikke det oppmøtte publikum, og satte helt fra første avkast i gang med festhåndball. Med Svenn Erik Medhus som sisteskanse, som sto en knallsterk kamp, et forsvar som kontant stoppet Drammens forsøk på mål, og et angrepsspill det svingte av, måtte dette bli bra.

Det ble en tøff kamp, med mange harde tak, og temperaturen var høy både på banen og tribunen. Guttene i rød/sort fikk noen tominutters utvisninger som virket uforståelige både for spillerne og publikum. Temperaturen toppet seg når ØIF Arendal på klar målsjanse ble blåst av, for at dommeren skulle gi Drammens trener gult kort. Dommeren viste seg allikevel situasjonen voksen, da han gikk bort og tok Leif Gautestad i hånden og ba om unnskyldning for avblåsningen.

I første omgang fulgte lagene hverandre tett. Stillingen til pause var 15 – 14, en knapp ledelse til ØIF Arendal. Begynnelsen av andre omgang startet som første omgang hadde sluttet, med at lagene byttet på å score. Midtveis ute i andre omgangen viste ØIF Arendal frem toppspill, og sikret seg en god ledelse da stillingen var 27 – 21 til hjemmelaget.

Det ble allikevel mer enn nok spennende i sluttminuttene. ØIF Arendal fikk en liten måltørke, hvor skuddene satt i stengene og på keeper, og Drammen kunne knappe inn ledelsen til 29 – 27. To minutter før slutt fikk endelig guttene satt spikeren i kista for Drammen, når de fant nettmaskene en siste gang, og knallet inn 30 – 27. Drammen fikk et siste mål, og når fløyta blåste for 2×30 minutter, sto resultatet på tavla 30 – 28 til ØIF Arendal.

Hjemmelaget spilte en sterk kamp, og alle spillerne gjorte en fantastisk innsats på banen. Kaptein Andre Jørgensen Hofstøl plukket inn 12 mål, og ble med det dagens toppscorer. En spiller utmerket seg allikevel helt spesielt, og Svenn Erik Medhus fikk fullt fortjent prisen som banens beste spiller.

Det var utrolig morsomt å være i hallen denne kvelden, oppleve fantastisk håndballspill, masse folk i hallen, og en stemning som vi veldig gjerne ser igjen i kampene som kommer.

Vi gleder oss til neste kamp, hvor guttene møter BSK/NIF, i Nedeneshallen den 11. Desember kl 18.00