Thriller i Nadderudhallen

ØIF Arendal i finalen etter andre semifinale

Det var mange som var spent foran returkampen mot Haslum som gikk av stabelen i Nadderudhallen i dag.

Supporterklubben Svermen hadde mobilisert, og satt opp buss. Det var også mange som tok turen i bil fra Arendal til Bærum i dag, og utflyttede arendalitter med tilholdssted i Oslo møtte også opp. I dag var Nadderudhallen like mye ØIF Arendal sin hjemmebane som Haslum sin.

Det startet litt famlende for begge lag, og det virket som om de følte hverandre litt på tennene, for etter 10 minutter var ikke stillingen mer enn 3 – 3.

Så begynte ØIF Arendal å bli litt varme i trøya, og med en Sven-Erik Medhus i toppform bakerst, og et godt forsvar gjorde de det tøft for Haslum å skåre mål.

Med David Svenningen i førersetet begynte også målene å renne inn bak Trond Tjemsland i Haslumburet. På det meste var ØIF Arendal oppe i en 5 måls ledelse i første omgang. Mot slutten av omgangen våknet Haslum litt mer til liv, og knappet litt inn på ledelsen til gjestene. Lagene gikk til pause på stillingen 13 – 17.

Haslum begynte andreomgangen best og i løpet av få minutter var størsteparten av ledelsen til ØIF Arendal spist opp, og stillingen var med ett 17 – 18. Nå var det nok mange som begynte å bli litt nervøse for at Haslum hadde et ekstra gir de hadde lagt inn i andreomgangen. Men gutta fra Arendal brukte bare litt tid på å få opp farten og forsvarsspillet igjen, for i løpet av få minutter rykket de fra igjen. Etter halvspilt omgang hadde gjestene en komfortabel ledelse på 20 – 27.

Problemet var bare at det kanskje var en litt for komfortabel ledelse. ØIF Arendal gikk på et par utvisninger, og Haslum benyttet situasjonen til å spille et svært offensivt forsvar. Sakte men sikkert knappet de innpå ØIF Arendal, og når det sto drøye to minutter igjen av kampen, lå ØIF Arendal bare foran med to mål.

Spenningen var til å ta og føle på, supportergjengen på tribunen satt så langt ute på kanten av setet at de nok nesten var på vei ut på banen. For de som fulgte kampen hjemmefra gikk det nok både to og tre kopper kaffe for å roe nervene.

Nå var det så nære, så nære at en historisk seier skulle bringe laget videre til den første sluttspillfinalen i ØIF Arendals historie. Kunne dette gå bra? Ville guttene klare å holde hodet kaldt og hale seieren i land?

Kampen bølget frem og tilbake de siste minuttene. Stemningen var høy, og det samme var temperaturen på banen. Haslum prøvde med forskjellige taktikker å få fravristet gjestene ballen, men gutta fra Arendal klarte å holde unna og trakk det lengste strået.

Seieren var et faktum med 31 – 33, etter et siste mål av Sebastian Barthold når det gjensto 7 sekunder av kampen.

Banens beste spiller ble David Svenningen, og gutta kunne reise hjem i trygg forvissning om at de nå var i finalen.

Nå har guttene los på gullet, og er klare for å møte Elverum i Sør Amfi fredag 10. mai kl 18.00. Vi håper på en fest av en håndballkamp, med smekkfulle tribuner.

Her er det bare for håndballsupportere fra både Aust- og Vest-Agder å kjenne sin besøkelsestid, for å være med å hjelpe guttene til å hente gullet hjem til Sørlandet!