Høydramatisk da våre gutter «kriget» til seg ett poeng! – ØIF Arendal

Høydramatisk da våre gutter «kriget» til seg ett poeng!

Det ble en forrykende håndballkamp med all den dramatikk det nærmest er mulig å få til i løpet av 2 x 30 minutter. Ingen av lagene var noen gang foran med mer enn 2 mål. Og hver eneste situasjon kunne bli kampavgjørende.

Ingen vil kunne påstå at det var en velspilt håndballkamp. Men det var all nerve man måtte ønske seg, i den grad man trives med hele følelsesregistrert i spenn i en helt time. Eirik Heia Pedersen scoret kampens første mål og førte ØIF Arendal i ledelsen. Neste gang våre gutter lå foran var etter 10 minutter, på stillingen 5-6. Så fulgte en jevn 10-minutters periode. Og etter ca 20 minutter stod det 11-11. Da skaffer Laurits Rannekleiv en 7-meter som Sindre Aho setter i nettet, før August Baskår Pedersen øker til 11-13 og ting så litt lysere ut.

Men den gang ei. 3 mål på rappen av hjemmelaget førte Kolstad til pause med ledelse 14-13. Så litt over halveis i 2. omgang braker spillerne sammen. Og når dommere og observatør teller opp, ender det hele med rødt kort til Kenny Ekman og hjemmelagets Mishels Liaba får blått kort. Det vil si at han også vil bli rapportert og risikerer å bli utestengt fra kommende kamper.

– Jeg er glad og stolt av gutta. De viser en herlig moral og kjemper hjem et viktig poeng, skryter ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic. Men når vi forsøker å få han til å gi noen kommentarer til kampens dommere, blir han taus. – Dømmingen vil jeg ikke kommentere. Men at Norges Håndballforbund setter opp trøndere til å dømme Kolstad på hjemmebane har jeg ikke problemer med å være kritisk til. Og at samme forbund burde by på rutinerte dommere i slike oppgjør bør det heller ikke være tvil om. Det er min oppfatning at NHF skaper en vanskelig situasjon også for dem, forklarer han.

Slutten av kampen ble på alle måter nervepirrende.  ØIF Arendal er i angrep på stillingen 28-28 og med litt for lang tid igjen. Det ender med en avslutning som reddes og Kolstad får muligheten det siste halve minuttet til å vinne kampen. Og selv om hjemmelaget tar en «timeout» for å legge vinnerplanen, lykkes de ikke. Kampen ender 28-28.

Oleg Macharashvili var ikke helt på det nivået vi har sett han siden han debuterte hjemme mot FyllingenBergen. Marinko har forklaringen. – Oleg var syk. Han hadde feber og var helt blek. Han er av den «russiske» skolen, så han sa ingenting før vi var godt i gang, er trenerens forklaring på at ukraineren ikke scorer noen mål til tross for 5 forsøk. ØIFs toppscorer ble Eirik Heia Pedersen og August Baskår Pedersen, begge med 6 scoringer.