U18-landslaget med William og André vant oppkjøringsturnering mot EM! – ØIF Arendal

U18-landslaget med William og André vant oppkjøringsturnering mot EM!

U-gutta våre (LM00) vant 29-27 over Spania i siste kamp i ScandIberico-turneringen søndag formiddag. Og de øvrige resultatene gikk også Norges vei. Dermed ble det turneringsseier for Norge. ØIF Arendal-målvakt, André Bergsholm Kristensen, får skryt av landslagsledelsen.

Søndagens kamp mot Spania satte de norske u-gutta fart fra start, og scoret på flere flotte kontringer allerede i løpet av de første minuttene.
Spania hang imidlertid godt med, og etter halvspilt førsteomgang var stillingen 8-8. De neste minuttene ble litt småtrøblete for begge lag, men scoringene ble satt, og til pause var Norge tre mål foran på stillingen 15-12.

Norge fortsatte i andre omgang der de slapp i første, og fortsatte å dra ifra. På det meste var de foran 19-13, før Spania hentet seg inn igjen og knappet innpå. De kom imidlertid aldri nærmere enn 2 mål, og Norge vant til slutt 29-27.

Trener Anstein Engravslia oppsummerte kampen på telefon fra Portugal:
– Vi spilte en fin førsteomgang, hvor vi periodevis var bra bakover og fikk kjørt flere fine kontringer. Vi fortsatte trenden i andre omgang, men Spania kom litt innpå på slutten. Gutta klarer imidlertid å holde hodet kaldt, og vi følte vi hadde kontroll hele kampen. Bakerst sto Andre og Robart solid hver sin omgang, det er betryggende å ta med seg videre!

Mandag morgen reiser u-gutta videre til Kroatia, hvor de skal ha noen dager med trening i Zagreb, før turen onsdag går videre til EM-byen Varazdin. Norge spiller sine innledende kamper torsdag, fredag og søndag, mot henholdsvis Frankrike, Danmark og Romania.