Knuste Göztepe i Sør Amfi – meget godt utgangspunkt foran returkampen i Tyrkia – ØIF Arendal

Knuste Göztepe i Sør Amfi – meget godt utgangspunkt foran returkampen i Tyrkia

ØIF gjorde jobben på hjemmebane og har et meget sterkt utgangspunkt foran reisen til Tyrkia neste helg.

ØIF slo Göztepe 40-25. Dermed er utgangspunktet solid foran returkampen i Izmir neste søndag.

– Det skal holde. Vi har et bra utgangspunkt, mener trener Marinko Kurtovic.

– Men det har skjedd større mirakler før. Vi går for seier også i Tyrkia. Dette var et mer fairspillende lag enn det forrige vi møtte, men vi vet ennå ikke hva som møter oss når vi kommer dit, legger han til.

Marinko trekker frem at det var nivåforskjell på lagene. Det kunne fort vært 20 måls forsprang, om ØIF hadde satt avslutningene sine på slutten, mener han.

Kristijan Jurisic fikk bestemannspremien for ØIF Arendal. Han sto en ny bra kamp mellom stengene og hadde en rekke kvalifiserte redninger.

– Dette var fryktelig bra, men jeg er  ikke helt fornøyd. Hadde vi stått kampen ut, hadde vi hatt en enda bedre utgangspunkt. Litt frustrerende at vi ikke vinner med mer, men 15 mål er et veldig godt utgangspunkt, sier målvakten.

Marinko Kurtovic sier at dette var en opptur som guttene fortjente. Det er Jurisic enig i.

– Ja, vi trengte denne. Det gir en boost for selvtilliten. Dette var noe av det råeste jeg har sett på en håndballbane på lenge og viser at vi kan og er mye bedre enn Göztepe. Men det var et lag som ikke ga seg. Mulig de målene på slutten kan få betydning, men det var en god opplevelse likevel, trekker han frem.

Jesper Munk noterte seg for seks scoringer, en av dem et trikk-skudd som fikk smilet frem hos nær alle i Sør Amfi. Han trekker frem et bra forsvar som nøkkelen for seieren.

– Denne trengte vi. Det var en god opplevelse. Vi fikk vist den håndballen vi står for og fikk tettet godt bakover. Da fikk vi også mange kontringer, forklarer han.

– Og det er ikke ofte jeg får til et trikk-skudd i kamp, men det var moro å få til det en gjør på trening, smiler han.

Den danske strekspilleren er i likhet med både trener Kurtovic og målvakt Jurisic fornøyd med utgangspunktet. Han trekker også frem at en aldri vet hva som skjer i Tyrkia.

– Det er en annen kultur, og en stor hall med masse entusiastiske fans. Jeg gleder meg til en ny tur tiul Tyrkia, smår han smilende fast.

SLIK VAR KAMPEN:

For en start ØIF fikk på kampen. De første ni minuttene scoret ØIF en gang i minuttet og ledet 9-3 da gjestene fra Izmir i Tyrkia måtte ta kampens første time out.

ØIF rett og slett kjørte over Göztepe, som i tillegg måtte slite med en opplagt Kristijan Jurisic bakerst.

Det var flere spillere som dro lasset sammen i starten av kampen og sørget for et solid forsprang innledningsvis. Josip Vidovic hadde for eksempel notert seg for fem scoringer før 20 minutter var gått. I samme periode satte Jesper Munk og André Lindboe inn tre avslutninger hver. Bakover sto ØIF godt og Göztepe måtte slite for hver eneste avslutning. Fremover fungerte det godt for ØIF, som tross noen bomskudd hadde ti måls ledelse etter 19 minutter. Da sto det 15-5 i Sør Amfi.

Tyrkerne virket lamslåtte og de rundt 20 tyrkiske supporterne, som før kampen markerte seg med sin høye sang, de var stilnet og Svermen og ØIF-gjengen på tribunen hadde tatt over å kjøre showet på tribunen.

Omgangen ebbet ut med at ØIF holdt seg de ti målene foran.

Tyrkerne kom litt mer med i kampen i løpet av de siste minuttene av første omgang, mens ØIF skiftet en del rundt på laget inn mot pause. Det kom også noen miss i kontringene, og ledelsen kunne like gjerne vært på 13-14 mål ved pause.

ØIF leverte en oppløftende omgang, mot et lag som har stor erfaring fra Challenge Cup og i en årrekke vært blant de beste i Tyrkia, bak Besiktas.

Innledningen av andre omgang var ikke like ekstrem som i den første. Göztepe hang mye bedre med, og kunne fort ha kappet ned på forspranget om det ikke hadde vært for Kristijan Jurisic, som hadde flere kjemperedninger i løpet av de første minuttene etter pause.

Etter 40 minutter hadde likevel ØIF økt med et mål, 25-14 sto det da.

Missene kom litt oftere enn i første omgang for ØIF, men en satt aldri med en følelse av at dette skulle bli veldig spennende.

Likevel var ledelsen nede i ni mål da 42 minutter var passert.

Tre minutter senere – med et kvarter igjen – var det igjen 11 måls forsprang. ØIF syntes å ha god kontroll, og selv om tyrkerne hadde noen fine avslutninger, var de i realiteten ikke en stor trussel. I løpet av et minutt økte ØIF igjen med to mål, slik at det med 14 minutter igjen var 13 måls forsprang og det sto da 29-16.

Men likevel klarte Göztepe å svare på et vis. For med 48 spilte minutter hadde de kappet inn til ti mål igjen.

1.499 tilskuere i Sør Amfi fikk se at ØIF Arendal igjen kom seg 12-13 mål foran. Det var om å gjøre i skaffe seg et så godt utgangspunkt som mulig foran returkampen i Izmir. Erfaringene fra turen til Selkaspor bør sitte godt i med tanke på hva slags forhold en kan møte når en kommer til Tyrkia neste søndag.

Med fem minutter igjen var ledelsen på betryggende 14 mål, 36-22.

For Göztepes del ble det mye en og en som forsøkte seg på slutten, noe ØIF-forsvaret hadde god kontroll på.

ØIF fikk sjansene de trengte til å dra ytterligere fra og dermed sikre et enda bedre utgangspunkt foran returkampen.

Til slutt ble det 40-25, etter at tyrkerne hadde fått kontre inn tre raske mål på slutten.

ØIF Arendal – Göztepe (Tyrkia) 40-25 (20-10)