ØIF banket Bodø – tilbake på vinnersporet i eliteserien – ØIF Arendal

ØIF banket Bodø – tilbake på vinnersporet i eliteserien

En tung start, men etter hvert kom ØIF tilbake på sporet mot Bodø.

ØIF Arendal var tilbake på vinnersporet. Bodø fikk juling i Sør Amfi. ØIF vant til slutt solide 30-21.

– Kontrollert kamp av oss. Vi er veldig god i første omgang. Vi møter et lag som har en dårlig periode og det virker som de mister piffen. De kjemper seg tilbake og er tre-fire bak, men vi viser vi er bedre og drar fra. Det var komfortabelt, beskriver André Lindboe.

ØIF slapp til hele kamptroppen og flere av spillerne som ikke ahr spilt så mye hittil, fikk mye spilletid.

– Det er veldig bra at alle får spilletid. Vi må holde troppen i gang, mener Lindboe.

– Vi rokerer tidlig på laget og spillerne tar vare på muligheten. Kristoffer Pedersen setter standarden når han kommer inn. Det gleder meg å se, supplerer trener Marinko Kurtovic.

Lindboe mener det skal være forskjell mellom topp og bunn.

– Alt i alt en komfortabel seier, slår han fast.

Marinko Kurtovic mener at laget ikke holdt sitt vanlige nivå de første ti minuttene av hver omgang.

– Da får de spille spillet sitt, men så setter vi forsvaret og får målvaktene i gang. Da avgjør vi kampen og leder med ni til pause. Andre omgang blir lik, men vi tar en time out og vekker spillerne litt. De responderer og vi er plutselig ni-ti mål foran igjen. En grei kamp av oss på en onsdag, med bra med folk på tribunene og fint liv i hallen, smiler ØIF-treneren.

Maximiliam Jonsson ble toppscorer for ØIF. Han satte inn seks mål. Han beskriver at det alltid er godt å vinne kamper.

– Det er ingen selvfølge at vi skal vinne. Vi kom tilbake fra Tyrkia mandag og det kan være vanskelig. Bodø er bedre enn tabellen tilsier og kan ikke undervurderes. Vinne med ni mål er sterkt, mener «Maxi».

I likhet med Lindboe og Kurtovic beskriver han at starten på begge omgangene ikke var optimal.

– Men jeg synes vi spiller bra. Vi misset en del. Det kan være vi sloknet litt da vi gikk til pause og trengte vekking. Det var ikke full innstilling og tok litt id før vi kom inn i det. Når vi kom inn i det, da løsnet det og vi spiller dem ut, sier han.

«Maxi» hadde en tung start på sesongen, men nå har det begynt å løsne. Han fikk bestemannsprisen etter kampen.

– Ja, jeg begynner å komme i gang nå. Jeg deler posisjon med Sondre og han har vært god denne sesongen, men vi kan ikke stå 60 minutter begge to. Nå fikk jeg sjansen. Jeg kan gjøre det bedre, men jeg fikk bra oppspill. En god laginnsats i dag, smiler «Maxi».

SLIK VAR KAMPEN:

Det var gjestene fra Nordland og Nord-Norges nest største by som kom best i gang i Sør Amfi. Før publikum hadde fått åpnet munnen og kommet med de første heiaropene for ØIF, sto det 0-2.

ØIF ble avblåst for overtramp i sine to første angrep, som ga Bodø sjansen til å komme et hakk foran.

Men ØIF svarte og etter ti minutter sto det 5-6. Like etter ble det 6-6. Gjestene begynte å sløse med mulightene sine, som ØIF hadde gjort i innledningen, og etter kvarteret sto det 8-6 til ØIF, etter en fin kollektiv innsats bakover på banen. Bakerst viste både Kristijan Jurisic og André Bergsholm Kristensen seg frem som potensielle matchvinnere.

Sander Simonsen satte inn 9-6. Det tvang Børge Lund, Bodøs trener, til å legge inn time out-kortet etter knappe 16,30 spilt av kampen. Da var det gått seks-sju minutter siden gjestene hadde tegnet seg for en scoring. Fremover hadde det kollektive spillet fra innledningen gått i stå.

Etter at Jesper Munk satte inn 10-6 etter 18,20, prøvde Bodø seg med å spille 7 mot 6 i angrep, med åpent mål.

Ledelsen holdt seg de neste minuttene. ØIF lå fire mål foran og økte til fem en periode også. Men ØIF viste også at de hadde en turbo. Trygge og gode bakover og med godt kontringsspill, økte ØIF ledelsen til ni mål – 18-9 – med to minutter igjen av første omgang. Maximiliam Jonsson kom inn som høyreback og satte seg virkelig i respekt. Fem scoringer bidro 29-åringen med i løpet av det siste kvarteret av omgangen, i tillegg til solid forsvarsspill.

Ved pause sto det 19-10 til ØIF.  En av ØIFs beste omganger på lang tid.

Om avslutningen av første omgang var sterk, var ikke starten av den siste halvtimen det for ØIF. ØIF misset enormt i starten av omgangen og Bodø kunne spise seg mål for mål innpå. Etter 40 spilte minutter sto det 21-17. Da var Nökkvi Dan Ellidason og Olaf Hoffstad de eneste ØIF-guttene med nettkjenning i omgangen til da. Hadde det ikke vært for Kristijan Jurisic bakerst, kunne Bodø ha kommet enda nærmere. Han hadde flere sterke redninger denne perioden.

Marinko Kurtovic la inn time out-kortet like før ti minutter av omgangen hadde gått. Det så ut som en alvorsprat var det ØIF-guttene behøvde. For etter å ha stått i fare for å bli innhentet, dro ØIF ifra, satte forsvaret igjen og begynte å treffe på avslutningene. Etter 46 minutter var ledelsen tilbake på åtte mål, 25-17.

ØIF brukte mye av troppen denne kampen. Nökkvi Dan Ellidason, Olaf Richter Hoffstad og Kristoffer Haugen Pedersen fikk alle mye tid på banen. Alle markerte seg også positivt den tiden de spilte. Etter hvert kom også André Bergsholm Kristensen inn mellom stengene, til tross for at Kristijan Jurisic hadde storspilt tidligere i kampen. Bergsholm Kristensen leverte også varene.

ØIF så ut til å ha kontroll. Åtte minutter før slutt var det ni måls ledelse. Bodø, som kom fra flere sterke kamper i det siste, ble stoppet av et godt forsvar fra de svarte og røde. Fem minutter før slutt var ledelsen fortsatt på ni mål. Nå hadde også Jørg William Fiala Gjermundnes og Kjetil Åndal fått sjansen. To og et halvt minutt før slutt ble det ti måls forsprang, takket være en sjumeter fra Kristoffer Haugen Pedersen.

Det endte 30-21.

ØIF Arendal – Bodø HK 30-21 (19-10)