Vant tilbake tabelltoppen etter storseier over Haslum – ØIF Arendal

Vant tilbake tabelltoppen etter storseier over Haslum

ØIF vant slo Haslum i Nadderud Arena, i det som mange kan mene var en litt merkelig håndballkamp.

Det var en kamp som inneholdt mye i Nadderud Arena, en kamp der ØIF så ut til å ha god kontroll, men der Haslum plutselig kom seg inn i kampen igjen og det var skikkelig spenning.

ØIF vant 31-23 og troner på toppen av tabellen igjen, etter at Kolstad og Elverum har hatt toppen de siste par rundene.

Andre omgang var ikke preget av det beste spillet. ØIF åpnet best og avsluttet best, men midtveis var Haslum inne i kampen på alle måter.

Slik konkluderte trener Marinko Kurtovic overfor budstikka.no, som sendte kampen på web-TV, etter kampslutt:

– I første omgang er den en bra kamp. I andre omgang avgjør vi det de første ti minuttene, men så skjer det noe med oss, beskriver Kurtovic.

– Det skjer noe med oss og det skjer noe med dommerne. Det blir noen rare avgjørelser og vi bruker energien på dommerne, fremfor å ha fokus på kampen. Haslum får kontakt og vi blir stresset. Men vi tar en time out og får snakket sammen. Da rykker vi fra igjen og får kontroll. Jeg ba guttene om å ha fokus på oppgavene.

Det var jevnt i innledningen i Nadderud Arena. Vertene fra Bærum lå et stykke lengre ned på tabellen enn det vi er vant med fra den kanten, å på en åttendeplass, og jaktet en god opplevelse mot ØIF.

Det var også vertskapet som lå foran de første minuttene, men bare med en scoring. ØIF tok ledelsen 4-3 etter om lag seks minutter og økte til to mål like etter, men Haslum svarte raskt og stillingen var 5-5 etter drøyt sju minutter.

Lagene fortsatte å følge hverandre, nå med Haslum et foran, helt til knappe kvarteret – da satte Laurits Mo Rannekleiv inn 8-7 og det var ØIFs tur til å ha et måls ledelse en periode.

Like før det var spilt 21 minutter sørget Josip Vidovic for at ØIF på ny var to mål foran. Da sto det 11-9 til ØIF. ØIF sløste vekk et par muligheter de neste minuttene, men Haslum klarte ikke slå tilbake like raskt som sist ØIF var to mål foran. De reduserte en gang, men bare for å se at Maximiliam Jonsson dundre inn sitt første mål i kampen til 12-10.

Like før 25 minutter hadde ØIF muligheten til å øke til tre mål, men avslutningen til Eirik Heia Pedersen ble for svak. Like etter kom ØIF sin andre tominutter i kampen, etter det som kampinspektøren mente var et feil bytte. Dermed hadde Haslum på ny sjansen til å komme tilbake.

Men en tremålsledelse før pause skulle komme. ØIF fikk utover i kampen mer kontroll på det Haslum foretok seg i angrep og bakerst sto Kristijan Jurisic bra. Haslum satte åtte spillemål av sine 11 i første omgang i åpent spill. Resten var straffemål. De misset også et straffekast.

Til pause sto det 15-11 til ØIF etter at Sondre Paulsen og André Lindboe satte de to siste målene før pause. ØIF hadde sjansen til å kunne øke til fem mål, men den sjansen ble skuslet vekk.

ØIF fikk en meget god start på andre omgang og herjet med Haslum.

På de fem første minuttene ble det fire fulltreffere, uten at Haslum klarte å kvittere. I tillegg satt forsvaret som det skulle og Kristijan Jurisic bakerst kunne stoppe det som kom i hans bane. ØIF tvang Haslum til å ta en time out etter bare fem minutter.

Etter ti minutter av andre gang var ledelsen til ØIF på åtte mål, 23-15. ØIF vekslet mellom åtte og ni mål en periode. Haslum kom til noen avslutninger og nektet å slippe ØIF mer fra seg.

Men Haslum var ikke slått. Plutselig slo hjemmelaget om og kjørte opp tempoet. ØIF ledet med ni mål, men det gikk ikke mer enn et par minutter så sto det 25-20. Da var det spilt 46 minutter.

I undertall slapp ØIF Haslum ytterligere til og vertene fikk kutte inn til fire mål. Deretter til tre og da var det 11 minutter igjen. Den siste reduseringen kom etter at ØIF kanskje burde hatt et straffekast da Sander Simonsen ble tatt, men dommerne mente tydeligvis at Sander fikk avslutte fritt og lot dermed spillet gå.

Inn i de siste fem minuttene ledet ØIF 26-22. Da hadde begge lagene en periode sløst voldsomt med sjansene sine, samtidig hadde ØIF nektet Haslum i å komme enda nærmere på resultattavla, etter det som godt kan kalles Hawaii-håndball noen minutter i Nadderud Arena.

ØIF-spillerne klarte å være kalde i hodet de siste minuttene og hentet seg inn igjen etter perioden der Haslum kom for alvor inn i kampen. Da Eirik Heia Pedersen kontret inn 28-22, da var kampen kjørt. Samme mann hadde kanskje kampens høydepunkt, med et returløp av klasse da det var spilt 23.20.

De siste par minuttene var alt under kontroll. Da Kristoffer Haugen Pedersen satte inn kampens siste mål et par sekunder før slutt, viste tavla 31-23-seier til ØIF og dermed tabelltopp.

ØIF pådro seg for øvrig to tominuttere for feil bytte i løpet av kampen.

NB: Anders Røe – en av de virkelige klubblegendene i Haslum – spilte sin kamp nummer 400 for klubben og bar derfor draktnummer 400 for anledningen.

Haslum HK – ØIF Arendal 23-31 (11-15)