Betryggende hjemmeseier mot hardtkjempende jærbuer – ØIF troner fortsatt på tabelltoppen – ØIF Arendal

ØIF Arendal hadde egentlig full kontroll mot Nærbø.

Selv om Nærbø kom et par mål bak i andre omgang, var ØIF et klart bedre lag enn sine gjester. Foran 1.753 tilskuere i julestemning, ga guttene publikum to poeng som en meget hyggelig førjulspresang til sine fans.

Det endte til slutt med betryggende og solide 33-24 over et Nærbø-lag som kom fra seier over Elverum.

– Greit dette, sier Sondre Paulsen.

– Det er slik det skal være. Tidvis er vi bra, tidvis unøyaktige. Da ender det slik til slutt. Vi har mange spillere på banen i dag, så det er greit av oss å vinne med ni mål. Men vi spiller ikke noe superhåndball, slår ØIF-veteranen fast.

Men han var godt fornøyd med det han og lagkompisene leverte. Han trekker frem at det var viktig å unngå arbeidsuhell.

– Når vi har så mange spillere i aksjon, da vil det svinge. Det skal være forskjell mellom topp og bunn og det er veldig bra at vi unngår arbeidsuhellene.

– Var dere mer skjerpet etter at Nærbø slo Elverum i forrige runde?

– Ja, det gjorde at vi ikke undervurderte dem og at vi skjerpet oss mer. Nærbø og lag som dem er vanskelige å møte når de er i støtet, svarer Sondre.

Også Sander Simonsen sa seg fornøyd med det som ble levert.

– Vi tar to poeng og må være fornøyd. Vi fikk forberedt oss godt til denne kampen og jeg føler vi tar dem på senga. Vi starter kampen veldig bra, oppsummerer Sander.

Han trekker frem at ØIF hadde et par dårlige perioder i hver omgang.

– Men det er fint at vi avslutter slik i den siste kampen vår på hjemmebane før jul. Hvis vi ser tabellen så viser den at vi er et topplag. Vi er flinke og vi undervurderer ikke motstanderen, melder høyrevingen vår.

Kampen bød på et comeback i ØIF fra Hermann Vildalen, som markerte seg med fem mål etter bare å ha hatt to treninger med sine nygamle lagkamerater.

– Veldig gøy dette. Fantastisk å spille foran så mye folk på en onsdag ettermiddag, sier 23-åringen.

SLIK VAR KAMPEN:

Det var et bortelag som var spekket med selvtillit som kom til Sør Amfi. Tre seire på rad, sist mot Elverum, hadde gitt laget en ny boost av selvtillit, og hadde tatt steget opp til en plass over streken på tabellen.

På banen var det ØIF som var mest på hugget fra starten av, anført av flere spillere, men i første rekke målvakt Kristijan Jurisic.

Etter fem minutter sto det 3-1, mens det hadde doblet seg etter ti minutter. Josip Vidovic sørget for 7-2 etter 10.14 spilt.

Da klokka viste 12.12 kom kveldens overraskelse på banen. Før kampen hadde ØIF signert en hemmelig, ny spiller som skulle presenteres. Han ble holdt hemmelig frem til kampstart. Da ble det røpet at Hermann Vildalen var den nye spilleren. Han kommer dermed tilbake til ØIF etter år i Drammen, St. Hallvard og i dansk eliteserie. Siden han forlot ØIF har han spilt sju landskamper og er i bruttotroppen til Norge i forbindelse med VM i januar.

Hermann brukte 28 sekunder på å vise seg frem i sin nygamle drakt. Da scoret han Ikke lenge etterpå satte han inn et straffekast.

ØIF ledet 11-4, men Nærbø fikk to kjappe scoringer og spiste seg tilbake i kampen. André Lindboe sørget imidlertid for at det etter 20 minutter sto 12-6.

Etter å ha hatt få feil fremover i starten, begynte det å bli flere feil fra ØIF mot slutten av omgangen, men ledelsen holdt seg fortsatt stabil på seks mål. Fem minutter før pause var det 14-8.

Nærbø spiste seg innpå inn mot pause, men ØIF gikk til pause med 15-10-ledelse, takket være en scoring like før pause av Martin Lindell.

Starten på andre omgang på andre omgang ble lik slutten av første. ØIF gjorde flere feil i angrep og Nærbø klarte å spise inn noen av forspranget. Men nærmere enn to mål kom jærbuene ikke.

Etter at ØIF tok en tidlig time out, fikk Marinko Kurtovic justert inn noe av feilene. Sakte, men sikkert så klarte også ØIF å dra fra igjen. Da kvarteret var gått av den siste omgangen, sto det 23-17 til ØIF.

ØIF hadde kontroll på kampen det siste kvarteret. Nærbø kappet litt innpå da ØIF var oppe på ni mål en periode, men ØIF økte etter hvert igjen. André Bergsholm Kristensen fulgte opp det fine målvaktspillet til kollega Jurisic og bidro til å holde ledelsen på mellom sju og ni mål.

Fem minutter før slutt sto det 30-22. Det endte 33-24.

ØIF Arendal – Nærbø 33-24 (15-10)