Suveren revansj av guttene – knuste Falk på bortebane – ØIF Arendal

Suveren revansj av guttene – knuste Falk på bortebane

En meget god revansj gjør at ØIF-guttene kan ta ferie med god samvittighet.

Det ble til slutt 39-24 til ØIF i Holtanhallen.

ØIF slo tilbake etter den grusomt svake kampen mot Fyllingen i Bergen og viste at det hele var et arbeidsuhell.

Mot Falk var det overkjøring fra første stund og det kunne fort vært en enda større seier.

– En bra kamp av oss. Det var godt å få tilbake den innstilling vi har hatt tidligere i sesongen og bevist at det var et arbeidsuhell det som skjedde i Bergen, sier Martin Lindell.

Han ble toppscorer med åtte mål.

– Det var en fin revansj. Alle leverer og vi har god innstilling gjennom hele kampen. I dag var vi ekstra på, slår Martin fast.

Seieren over Falk, som ligger nest sist på tabellen (før runden), smakte godt på alle måter.

– Alltid godt med en slik kamp, å avslutte bra før vi tar juleferie, sier den hardtskytende svensken.

Kjetil Åndal leverte en sterk kamp som midtback og viste noe av det som bor i ham. Seks mål i løpet av den tiden han spilte ble det.

– Gøy å få sjansen og spilletid. Dette har jeg jobbet hardt for. Jeg føler jeg har prestert bra på trening, men hadde ikke forventet at det skulle gå så bra, sier han.

Han var i likhet med lagkompis Lindell svært fornøyd med å ha vunnet kampen og tatt juleferie med en seier.

– Det var godt å få denne altså, gir oss ekstra selvtillit. Nå skal vi jobbe hardt i pausen og bli vriene å slå neste halvdel, smiler Kjetil Åmdal.

SLIK VAR KAMPEN:

Før kampen var det en ting som sto i hodet på spillerne: Unngå undervurdering av nestjumboen i eliteserien. Da ville det bli to nye poeng og en god avslutning på første halvdel av sesongen.

Og fra starten av virket det som ØIF-guttene hadde glemt alt som skjedde i Bergen på søndag og gikk i strupen på Falk i deres egen lekegrind, Holtanhallen.

Etter åtte minutter hadde ØIF fått i gang spillet og tatt en 8-3-ledelse, og dermed fått vertene på en fin avstand. Det viste også de tilreisende fra Arendal å sette pris på, og de ga laget den støtten som var nødvendig.

Da kampuret viste 20 minutter hadde føringen holdt seg og ØIF hadde 14-7-ledelse. Fremover fungerte det bra for ØIF, mens det bakover så ut til å være god kontroll på det som Falk kom med. Bakerst hadde også Kristian Jurisic flere gode redninger.

ØIFs start var så god at Jonny Jensen, Falks trener, måtte ta to time outer allerede før det var gått 21 minutter. ØIF hadde Falk i sine baklommer i starten. Det var bare sporadisk at hjemmelaget klarte å sette press på ØIFs forsvar.

Med fem minutter til pause var det en klar føring for ØIF, som hadde ledelsen med 17-8. ØIF hadde trygt og sikkert økt gjennom hele omgangen. Falks nøkkelspillere ble effektivt nøytralisert og slapp sjelden til.

Til pause sto det solide 21-9

Omgangens flotteste øyeblikk: Sondre Paulsen og André Lindboes flyver like før det var gått 29 minutter, en flyver etter læreboka, der Lindboe fikk æren av å sette ballen i mål.

Martin Lindell sto frem da han fikk sjansen fra start og noterte fem scoringer i første omgang, mens Sondre Paulsen noterte seg for fire, blant dem de to første for ØIF.

Etter 12 minutter av andre omgang hadde ØIF 27-15. Da hadde akkurat Falk utnyttet en liten svikt i byttet hos ØIF og satt ballen i åpent mål.

Fortsatt hadde ØIF bra kontroll på det som foregikk på parketten i Holtanhallen. En kort stund var ØIF 14 mål foran, men ledelsen lå og vekslet mellom 11 og 12 mål frem til midten av omgangen.

12 minutter før slutt sto det 30-19.

Ti minutter før slutt hadde ØIF skaffet seg 13 måls forsprang, 32-19.

Kampen var kjørt.

Ekstra morsomt var det at Kjetil Åndal kom på banen og virkelig fikk et lite gjennombrudd på A-laget. 20-åringen tok vare på muligheten han fikk og var blant lagets beste spillere etter pause. Han brøt gjennom Falks forsvar en rekke ganger og serverte i tillegg medspillerne på en meget solid måte. Til slutt ble det seks fulltreffere.

ØIF tok ferie med en sterk 39-24-seier over Falk.

NB: Hanne Eppeland Haslemo var med ØIF for første gang som fysioterapeut.

Falk Horten – ØIF Arendal 24-39 (9-21)